Pärnu

Från badhus till hälsospa

Pärnu är en av Östersjöns riktigt klassiska badorter, med en fantastisk badstrand, som lockar svenskar idag lika väl som den lockade svenska semesterfirare i början av förra seklet. Även då bidrog Pärnus spahotel..


Läs mer »

Haapsalu

Haapsalu - 185 års spa-tradition 

I 185 år har Haapsalu verkat som kurort. Redan i början på 1800-talet upptäckte militärläkaren Carl Abraham Hunnius den numera välkända effekten av Haapsaluvikens lera och grundade det första kurortshotel..


Läs mer »

Kuressaare, Ösel

Bröd, öl och väderkvarnar

Det som symboliserar Ösel är bröd, öl och väderkvarnar. Brödet ska vara sötsurt rågbröd, ölet ska vara hemmabryggt och väderkvarnarna, ja tyvärr är de flesta endast ruiner idag men lokalbefolkningen restaurerar g..


Läs mer »

Tallinn

Medeltida gränder och modern shopping

Tallinn är en huvudstad med korta avstånd. Hamnen ligger 10 minuters promenad från Gamla stans gränder och flygplatsen är endast 5 km utanför stan. De flesta gallerior, t.ex. Viru shoppingcenter, Stoc..


Läs mer »

Laulasmaa

Tallskogar och naturstränder

Laulasmaa ligger i Lahepereviken på en vacker sandstrand, endast en halvtimmes väg från Tallinn. Orten har fått sitt namn från den sjungande sanden på Laulasmaa strand ("laulev maa"- landet som sjunger). Laula..


Läs mer »


Många spahotell - många möjligheter

Estland är landet för dig som vill ha många spahotell att välja emellan, med många möjligheter och till bra priser. När du ska välja vilket spa hotell du ska åka till är det viktigt att du väljer ett som överrensstämmer med dina önskemål. Är ett läkarbesök och traditionella behandlingar det du önskar ska du välja något spa med medicinsk inriktning, ett Hälsospa. Är du mer intresserad av skönhetsbehandlingar och ett mångsidigt bad- och bastuutbud är Wellness spa mer för dig. Många spahotell blir mer och mer en kombination av dessa två.

 

Estland i ett nötskal

Läge: Längs Östersjöns östra kust, gränsar till Lettland och Ryssland.

Huvudstad: Tallinn (ca 400 000 inv.)

Yta: 45 226 km2, ungefär som Danmark.
Styrelseskick: Republik
Invånare: Ca 1,34 miljoner
Språk: Estniska, många pratar även ryska och finska.
Valuta: Euro €
Hemsidor: www.visitestonia.comwww.tourism.tallinn.ee

 

 

mapInför resan till Estland och Lettland

Du kan under kontorstid boka din resa direkt hos Vega Resor eller hos din resebyrå. Bästa pris får du när du bokar online. Vid bokning frågar vi ef.

Läs mer »

Om anslutningsbussar inom Sverige

I samband med att du bokar din resa kan du även boka anslutningsbuss från olika orter till Värtahamnen med Tallink Siljas buss.


.

Läs mer »

Allmänna villkor för paketresor

ALLMÄNNA RESEVILLKOR FÖR PAKETRESOR

Dessa allmänna resevillkor samt arrangörens särskilda resevillkor är del av avtalet. De.

Läs mer »

Vega Resors särskilda resevillkor

För researrangemang i Vega Resors regi gäller ALLMÄNNA RESEVILLKOR för pak.

Läs mer »


Om båtresan till Estland och Lettland

Våra resor till Estland, Lettland och Finland inkluderar båtresa. I paketpriset ingår del i B-hytt, en standard insideshytt med 2 bäddar. Om inside.

Läs mer »

Om flyg till resmålet

I våra spa- och hotellpaket till Estland och Lettland där båtresa ingår kan du ersätta båt med flyg. Vi tar då bort resans båtnätter (2 nätter) och.

Läs mer »

På resmålet

Här finner du information om vad som händer när du kommit fram till din destination, transfer, om hotellen och vad som är bra att tänka på under di.

Läs mer »