The Golden Circle - Gyllene Cirkeln

Bokningsförfrågan

Under rundturen Den Gyllene Cirkeln kan du uppleva några av Islands mes berömda naturliga under: Geysirs varma källor, vattenfallet Gullfoss och den stora nationalparken Thingvellir.
 
Under rundturen stannar vi vid Geysir och de geotermiska varma källorna, där även Islands mest aktiva gejser, Strokkur, är belägen. Den magnifika vattenpelaren hinner man uppleva mer än en gång - Strokkur sprutar hett vatten luften var 4-8 minut. I det fascinerande geotermiska området finns gott om märkliga naturfenomen som bubblande lerpooler och kokhett ångande underjordiska källor.
 
Resan fortsätter till "det gyllene vattenfallet" Gullfoss. Ska man bara se ett av Islands storslagna vattenfall så är det denna. Det är både en av de största och en av de vackraste.
 
En trevlig avslutning på dagen utgörs av nationalparken Thingvellir, där världens äldsta parlament samlades på 900-talet. Thingvellir National Park är en av Islands mest intressanta sevärdheter: Det är beläget just där den eurasiska och nordamerikanska kontinentalplattorna möts, eller rättare sagt sakta glider ifrån varandra.

 

Vi besöker även den idylliska Friðheimar Cultivation Centre, där får vi lär oss om hemligheterna bakom odlandet av härliga tomater och gurkor. Odlingarna sker utan bekämpningsmedel och med hjälp av den geotermiska värme som Island har i överflöd. Vi är tillbaks i Reykjavik vid 17-tiden.

 


Bildgallery