Estland

Resmål

 • Pärnu

  Pärnu är en av Östersjöns riktigt klassiska badorter, med en fantastisk badstrand, som lockar svenskar idag lika väl som den lockade svenska semesterfirare i början av förra seklet.

  Läs mera: Pärnu
 • Haapsalu

  I 185 år har Haapsalu verkat som kurort. Redan i början på 1800-talet upptäckte militärläkaren Carl Abraham Hunnius den numera välkända effekten av Haapsaluvikens lera och grundade det första kurortshotellet år 1825.

  Läs mera: Haapsalu
 • Tallinn

  Tallinn är en huvudstad med korta avstånd. Hamnen ligger 10 minuters promenad från Gamla stans gränder och flygplatsen är endast 5 km utanför stan. De flesta gallerior, t.ex. Viru shoppingcenter, Stockmann och Forum, finns på promenadavstånd.

  Läs mera: Tallinn

Om Estland

Många spahotell – många möjligheter

Estland är landet för dig som vill ha många spahotell att välja emellan, med många möjligheter och till bra priser. När du ska välja vilket spa hotell du ska åka till är det viktigt att du väljer ett som överrensstämmer med dina önskemål. Är ett läkarbesök och traditionella behandlingar det du önskar ska du välja något spa med medicinsk inriktning, ett Hälsospa. Är du mer intresserad av skönhetsbehandlingar och ett mångsidigt bad- och bastuutbud är Wellness spa mer för dig. Många spahotell blir mer och mer en kombination av dessa två.

 

Estland i ett nötskal

Läge: Längs Östersjöns östra kust, gränsar till Lettland och Ryssland.
Huvudstad: Tallinn (ca 400 000 inv.)
Yta: 45 226 km2, ungefär som Danmark.
Styrelseskick: Republik
Invånare: Ca 1,34 miljoner
Språk: Estniska, många pratar även ryska och finska.
Valuta: Euro €
Hemsidor: www.visitestonia.comwww.tourism.tallinn.ee

Bra att veta